Ryhdy tukiperheeksi

Perhe
voit olla
sinä

Tukiperhetoiminta

Tukiperheitä tarvitaan koko ajan

Tukiperheeksi voi ryhtyä melkein kuka tahansa. Voit toimia tukiperheenä yksin tai puolison kanssa, ja sinulla voi olla omia lapsia tai ei lapsia ollenkaan. Tärkeintä on, että elämäntilanteesi on vakaalla pohjalla ja olet valmis sitoutumaan tukiperhevanhemmuuteen.

Tavallisten tukiperheiden lisäksi etsimme jatkuvasti myös ammatillisia tukiperheitä ympäri Suomea.

Tilaa ilmainen infopaketti, katso milloin voit osallistua seuraavaan tukiperhetoiminnan infoon!

Miksi tukiperheeksi SOS-Lapsikylään?

SOS-Lapsikylän tukee tukiperheitä monin eri tavoin. Tämän lisäksi lapsikylien yhteisöllisyys mahdollistaa verkostoitumisen muiden tukiperheiden kanssa.

Tarjoamme monipuolista apua, jotta tukiperheenä toimiminen on mahdollisimman yksinkertaista ja luontevaa. 

SOS-Lapsikylän antama tuki perheelle:

  • Tukisuhteen valmistelu (lapsen valinta ja esittely tukiperheelle, tukiperheen esittely lapselle ja hänen vanhemmilleen, tutustuminen, sopimuksen tekeminen, yhteydenpito sosiaalitoimeen)
  • SOS-Lapsikylän tukityöntekijöiden konsultaatiotuki ja säännöllinen yhteydenpito tukisuhteen ajan
  • Korvaukset: hoitopalkkio ja kulukorvaus
  • Mahdollisuus osallistua SOS-Lapsikylän ja erilaisten yhteistyökumppaneiden järjestämiin koulutuksiin, retkiin, tapahtumiin, leireihin.
  • Tule mukaan tukiperhevalmennukseen!
Tukiperheenä toimiminen on tuntunut meistä luontevalta ja tähän rooliin on ollut helppo astua. Kaikesta on kerrottu hyvin ja me olemme saaneet rauhassa keskittyä siihen tärkeimpään asiaan eli, tukilapsen hoitamiseen. Byrokratia ja muut viralliset asiat hoidetaan puolestamme.
SOS-Lapsikylän tukiperhevanhempi
Äiti ja tytär leipoo

Miten tukiperheeksi ryhdytään?

SOS-Lapsikylän tukiperheeksi ryhtyminen edellyttää tukiperhevalmennukseen osallistumista tai esimerkiksi aiempaa kokemusta tukiperheenä toimimisesta. Valmennamme tukiperheitä lapsikylissämme ympäri Suomea. Ryhmämuotoisen valmennuksen aikana tarjoamme kattavasti tietoa tukiperheenä toimimisesta.

Valmennukseen tultaessa ei tarvitse vielä olla päätöstä tukiperheeksi ryhtymisestä, vaan valmennuksen aikana tätä voidaan pohtia yhdessä kouluttajien kanssa. Tarvittaessa voimme valmentaa myös yksittäisiä tukiperheitä. Teemme myös kotikäynnin tuleviin tukiperheisiin. 

Miten tukiperhe eroaa sijaisperheestä?

  • Tukiperheessä tukea tarvitsevat lapset viettävät useimmiten yhden viikonlopun kuukaudessa.
  • Sijaisperhe puolestaan tarjoaa turvallisen ja vakaan kodin huostaan otetulle lapselle tai nuorelle siksi aikaa, kun hän sitä tarvitsee. Lapsen sijoitus voi kestää lyhyemmän aikaa tai aina siihen saakka, kunnes hän itsenäistyy. Tutustu tarkemmin sijaisvanhemmuuteen

Kokemuksia tukiperhetoiminnasta