Isä lennättää tytärtä keijupuvussa
Sijaisvanhemmuus

Olisiko sinulla
tarjota turvallinen
koti lapselle

Sijaisvanhemmuus on arkea ja työtä

Sijaisvanhemmat ovat turvallisia ja vakaita aikuisia, joilta löytyy sisua ja sydäntä tarjota koti huostaanotetulle lapselle tai nuorelle. Sijaisvanhempien tarjoama perhehoito voi olla lapsen elämälle käänteentekevä mahdollisuus turvaan ja rakentavaan kasvuun. Sijaisperheessä lapsi saa turvallisen arjen ja kodin siksi aikaa, kun hän sitä tarvitsee. Sijaisvanhemmuus on merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä, josta maksetaan korvausta ja joka voi muuttaa sekä sinun että sijoitettavan lapsen elämän.

Ryhdy sijaisvanhemmaksi!

Tukiperheitä tarvitaan koko ajan lisää

Suomessa on tuhansia lapsia, jotka odottavat tälläkin hetkellä omaa tukiperhettä. Tukiperhetarpeen taustalla voivat olla esimerkiksi sosiaalisten verkostojen puute, vanhempien jaksamiseen liittyvät haasteet tai vaikea elämäntilanne.

Tavallisesti lapset viettävät tukiperheessä noin yhden viikonlopun kuukaudessa. Näinä viikonloppuina tukiperheissä eletään aivan tavallista arkea: käydään ulkona, tehdään ruokaa ja muita kotiaskareita.

Lähde mukaan tukiperhetoimintaan!

Millaista sijaisvanhemmuus on?

Sinustako sijaisvanhempi? Testaa!

Sopisitko hyvin sijaisvanhemmaksi vai olisiko tukiperheenä toimiminen sinun juttusi. Tee testi ja selvitä!

Kokemuksia sijaisvanhemmuudesta

Sijaisvanhemman tarjoama perhehoito voi muuttaa lapsen elämän. Lue SOS-Lapsikylän sijaisvanhempien kokemuksia sijaisvanhemmuudesta!

Sijaisvanhemmuuden infotilaisuudet ja valmennukset

Sijaisvanhemmuuden infotilaisuuksia sekä sijaisvanhemmuusvalmennuksia järjestetään ympäri Suomea.

Katso missä seuraavat infot ja valmennukset järjestetään!

Millaista tukiperheenä toimiminen on?

Tukiperhetoiminta rikastuttaa arkea

Tukiperhetoiminnan kautta lapsi voi saada elämäänsä turvallisia ja tukevia aikuisia, joiden kanssa viettää aikaa. Tavallisesti lapset viettävät tukiperheessä noin yhden viikonlopun kuukaudessa. Näinä viikonloppuina tukiperheissä eletään aivan tavallista arkea: käydään ulkona, tehdään ruokaa ja muita kotiaskareita. Sekä tukiperhe että lapsi saavat elämäänsä tärkeää ja uutta sisältöä.

Kokemuksia tukiperheenä toimimisesta

Tukiperheeksi voi ryhtyä melkein kuka tahansa. Voit toimia tukiperheenä yksin tai puolison kanssa, ja sinulla voi olla omia lapsia tai ei lapsia ollenkaan. Tärkeintä on, että elämäntilanteesi on vakaalla pohjalla ja olet valmis sitoutumaan tukiperhevanhemmuuteen. Lue SOS-Lapsikylän tukiperheiden kokemuksia tukiperhetoiminnasta!

Tukiperhetoiminnan infotilaisuudet ja valmennukset

Tukiperhetoiminnan infotilaisuuksia sekä valmennuksia järjestetään ympäri Suomea.

Katso missä seuraavat infot ja valmennukset järjestetään!

Sijaisvanhemmuus SOS-Lapsikylässä

Sijaisvanhemmuus on merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä, josta maksetaan korvausta ja joka voi muuttaa sekä sinun että sijoitettavan lapsen elämän. Kuljemme sijaisvanhempiemme mukana heidän tärkeässä tehtävässään ja tarjoamme heille tukea niin arkeen kuin eteen tuleviin haastaviin tilanteisiin.

Teemme SOS-Lapsikylässä vaikuttavaa lastensuojelutyötä yli 60 vuoden kokemuksella.

Arki on paras palkinto. Se, kun näkee, että olemme onnistuneet. 11-vuotiaamme koulu sujui aluksi todella huonosti, hän unohti tehdä läksyt ja sai kokeista huonoja numeroita. Nyt hän on saanut kymppejäkin, tekee aina läksyt ja huonekin on suht siisti. Tällaiset asiat tekevät onnelliseksi.
- Sijaisvanhempi Tampereen lapsikylästä

Ajankohtaista