Sijaisvanhemmaksi SOS-Lapsikylään

SOS-Lapsikylä etsii jatkuvasti uusia sijaisvanhempia ympäri Suomea. Tarvitsemme sijaisvanhemmiksi turvallisia ja vakaita aikuisia, joilta löytyy sisua ja sydäntä tarjota koti huostaan otetulle lapselle tai nuorelle.

Sijaisvanhempana toimiminen on yksi maailman merkityksellisimpiä tehtäviä. Sijaisvanhemman tarjoama perhehoito voi muuttaa lapsen elämän. Sijaisperheessä lapsi saa turvallisen arjen ja kodin siksi aikaa, kun hän sitä tarvitsee. Lapsen sijoitus voi kestää lyhyemmän aikaa tai aina siihen saakka, kunnes hän itsenäistyy.

SOS-Lapsikylä hakee sijaisvanhemmiksi pääasiassa pariskuntia tai perheitä. Myös sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan koulutuksesta sekä lastensuojelutyön kokemuksesta on etua. Ennen sijaisvanhemmaksi ryhtymistä vaaditaan ennakkovalmennus, joka SOS-Lapsikylällä on PRIDE-valmennus.

Perhehoitajuus myös antaa paljon sijaisvanhemmalle. 

"Arki on paras palkinto. Se, kun näkee, että olemme onnistuneet. Esimerkiksi 11-vuotiaamme koulu sujui aluksi todella huonosti, hän unohti tehdä läksyt ja sai kokeista huonoja numeroita. Nyt hän on saanut kymppejäkin, tekee aina läksyt ja huonekin on suht siisti. Tällaiset asiat tekevät onnelliseksi."   -sijaisvanhempi Tampereen lapsikylästä

 

Miksi juuri SOS-Lapsikylän sijaisperheeksi?

  • SOS-Lapsikylä tekee merkityksellistä ja vaikuttavaa lastensuojelutyötä yli 50 vuoden kokemuksella. Järjestötoimijana emme tavoittele voittoa tekemällämme lastensuojelutyöllä.

  • Panostamme palveluidemme laatuun ja kehittämiseen ja tämä näkyy myös perhehoitajille tarjotun tuen kattavuudessa.

  • Haluamme tehdä laadukasta perhehoitoa yhdessä perhehoitajien kanssa siten, että he eivät jäisi tehtävässään yksin, vaan saisivat tukea SOS-Lapsikylän moniammatillisilta perhehoidon tiimeiltä.

  • Hyvää perhehoitoa tehdään jokapäiväisessä arjessa, mutta pyrimme siihen, että yhteistyössä perhehoitajien, sijoitettujen lasten läheisten sekä kuntien sosiaalityöntekijöiden kanssa voisimme yhä paremmin asettaa tavoitteita myös sijoitettujen lasten pidempiaikaisen hyvinvoinnin takaamiseksi.

  • Pystymme tarjoamaan isoja perheasuntoja SOS-Lapsikylän perhehoitajien käyttöön eri puolilta Suomea. Asunnot sijaitsevat SOS-Lapsikylän toimipisteiden läheisyydessä ja mahdollistavat perhehoitajille useamman lapsen kasvattamisen sekä työskentelyn päätoimisena perhehoitajana.

  • Myös omassa kodissaan olevat sijaisperheet ovat tärkeä osa SOS-Lapsikylän yhteisöä ja saavat myös monipuolista tukea perhehoidon tehtäväänsä.

  • Sijaisperheissä asuvat biologiset lapset ovat merkityksellinen osa toimintaamme ja saavat tukea ja tietoa tarpeen mukaan.

  • SOS-Lapsikylässä kokemusasiantuntijat, niin sijoitetut lapset, perhehoitajat kuin sijaissisarukset, ovat tärkeässä merkityksessä sen tiedon keräämisessä, jonka pohjalta kehitämme toimintaamme.
     

Haluatko lisätietoa sijaisvanhemmuudesta SOS-Lapsikylässä? Tilaa ilmainen infopaketti täyttämällä sivulla oleva lomake.

Näin voit aloittaa matkasi sijaisvanhemmuuteen:

SOS-Lapsikylän työntekijät ovat sijaisvanhemmuutta harkitsevien apuna aina tiedusteluista ja infotilaisuuksista lähtien PRIDE-valmennukseen ja sijaisvanhemmuuteen. Lisäksi merkittävä osa työtämme on sijoituksen aikainen tuki.

Sijaisvanhemmuuden infotilaisuudet

Infotilaisuuksia järjestetään ympäri Suomea. Katso missä infot järjestetään.

Ajankohtaista