Tule mukaan: Etelä-Suomen sijaisvanhemmuusvalmennus alkaa syksyllä

Sijaisvanhemmuusvalmennus

Kokoamme ryhmää Etelä-Suomen alueella asuville. Valmennus järjestetään Espoossa ja se alkaa lokakuun alussa.

Maksuton sijaisvanhemmuus- eli PRIDE-valmennus on kaikille sijaisvanhemmuudesta harkitseville suunnattu ryhmämuotoinen valmennus, joka valmistaa sijaisvanhempia tärkeään tehtävään. Valmennus kestää noin puoli vuotta ja siihen kuuluu yhdeksän ryhmätapaamista, yksityistapaamisia valmentajan kanssa sekä kotitehtäviä.

Jos haluat mukaan, toimi näin:

1. Ota yhteyttä Katiin:

Kati Piiparinen
sosiaaliohjaaja, rekrytointi
044 557 0040
kati.piiparinen@sos-lapsikyla.fi

2. Kati vastaa sinua mietityttäviin kysymyksiin, käy kanssasi läpi alkuhaastattelun ja kertoo tarkemmin prosessista. Alkuhaastattelun tarkoituksena on selvittää, ettei sijaisvanhemmuudelle ole ehdottomia esteitä.

3. Alkuhaastattelun jälkeen sinulle toimitetaan täytettäväksi esitietolomake ja valmennuksesta vastaavan alueesi SOS-Lapsikylän perhehoidon asiantuntijat ottavat sinuun yhteyttä ja sopivat tapaamisen ja kotikäynnin.

4. Kun nämä alkuselvitykset on käyty yhdessä läpi ja kaiken on todettu olevan kunnossa, matka voi jatkua valmennusprosessiin!

PRIDE-valmennus valmistaa sijaisvanhemmuuteen

Sijaisvanhemmaksi ei tarvitse ryhtyä suoralta istumalta, sillä kaikki sijaisvanhemmaksi haluavat käyvät läpi tärkeään tehtävään valmistavan PRIDE-valmennuksen.

PRIDE-valmennus on sijaisvanhemmiksi haluaville suunnattu ryhmävalmennus. Sen taustalla on ajatus siitä, että jokaisella sijoitetulla lapsella on oikeus päästä hyvin valmennettuun perheeseen. Jokaisella sijaisvanhemmaksi ryhtyvällä taas on oikeus hyvään ennakkovalmennukseen.

PRIDE-valmennus koostuu yhdeksästä ryhmätapaamisesta, jossa käydään läpi esimerkiksi sijoitetun lapsen oikeuksia ja valmistaudutaan sijoituksen myötä seuraaviin muutoksiin perheessä. Ryhmätapaamisten lisäksi valmennukseen sisältyy myös yksilöllisiä tapaamisia valmentajan kanssa sekä kotitehtäviä.

PRIDE-valmennuksessa kouluttajina toimivat lastensuojelun työntekijä ja koulutettu sijaisvanhempi. Sijaisvanhemmuudesta harkitsevalla on koulutuksen aikana hyvä mahdollisuus pohtia omaa päätöstään. Valmennuksen aikana osallistujat eläytyvät tilanteisiin, joita sijoitetut lapset ja heidän läheisensä voivat kokea, mikä auttaa valmistautumaan myöhempiin tosielämän tilanteisiin.

SOS-Lapsikylä järjestää PRIDE-valmennuksia toimipisteissään ympäri Suomen. SOS-Lapsikylässä tukea on saatavilla myös valmennuksen jälkeen, sillä jokaisessa lapsikylässä toimii moniammatillinen tiimi, joka tukee sijaisvanhempia kasvatustehtävässään.

Lähteet ja lisätietoa PRIDE-valmennuksesta:
https://pesapuu.fi/toiminta/perhehoito/valmennus/
https://www.perhehoitoliitto.fi/minustako_perhehoitaja/lasten_ja_nuorten_perhehoito/miten_sijaisvanhemmaksi_tullaan/sijaisvanhempien_ennakkovalmennus