Tampereen ja Jyväskylän alueen PRIDE-valmennus alkaa Tampereella huhtikuussa 2022

8.12.2021
Uutiset
Sijaissisarukset sohvalla istuskelemassa.

PRIDE-valmennus on kaikille sijaisvanhemmuudesta harkitseville suunnattu ryhmämuotoinen valmennus, joka valmistaa sijaisvanhempia tärkeään tehtävään.

PRIDE-valmennus valmistaa sijaisvanhemmuuteen

Sijaisvanhemmaksi ei tarvitse ryhtyä suoralta istumalta, sillä kaikki sijaisvanhemmaksi haluavat käyvät läpi tärkeään tehtävään valmistavan PRIDE-valmennuksen.

PRIDE-valmennus on sijaisvanhemmiksi haluaville suunnattu ryhmävalmennus. Sen taustalla on ajatus siitä, että jokaisella sijoitetulla lapsella on oikeus päästä hyvin valmennettuun perheeseen. Jokaisella sijaisvanhemmaksi ryhtyvällä taas on oikeus hyvään ennakkovalmennukseen.

PRIDE-valmennus koostuu yhdeksästä ryhmätapaamisesta, jossa käydään läpi esimerkiksi sijoitetun lapsen oikeuksia ja valmistaudutaan sijoituksen myötä seuraaviin muutoksiin perheessä. Ryhmätapaamisten lisäksi valmennukseen sisältyy myös yksilöllisiä tapaamisia valmentajan kanssa sekä kotitehtäviä.

PRIDE-valmennuksessa kouluttajina toimivat lastensuojelun työntekijä ja koulutettu sijaisvanhempi. Sijaisvanhemmuudesta harkitsevalla on koulutuksen aikana hyvä mahdollisuus pohtia omaa päätöstään. Valmennuksen aikana osallistujat eläytyvät tilanteisiin, joita sijoitetut lapset ja heidän läheisensä voivat kokea, mikä auttaa valmistautumaan myöhempiin tosielämän tilanteisiin.

SOS-Lapsikylä järjestää PRIDE-valmennuksia toimipisteissään ympäri Suomen. SOS-Lapsikylässä tukea on saatavilla myös valmennuksen jälkeen, sillä jokaisessa lapsikylässä toimii moniammatillinen tiimi, joka tukee sijaisvanhempia kasvatustehtävässään.

Lähteet ja lisätietoa PRIDE-valmennuksesta:
https://pesapuu.fi/toiminta/perhehoito/valmennus/
https://www.perhehoitoliitto.fi/sijaisvanhemmaksi/sijaisvanhemmuus/miten_sijaisvanhemmaksi_tullaan/pride-valmennus

Lisätietoja Tampereen ja Jyväskylän alueen valmennuksesta, joka alkaa huhtikuussa Tampereella:

Anna Pesonen
p. 044 761 4154
anna.pesonen@sos-lapsikyla.fi