SOS-Kehittäjänuoret kouluttavat tulevia sote-ammattilaisia lastensuojelusta, kohtaamisesta ja arvostamisesta

18.2.2019
Uutiset
SOS-kehittäjänuoret kerääntyneenä rappusille.

SOS-Kehittäjänuoret kävivät Tikkurilan Laurea-ammattikorkeakoulussa kouluttamassa tulevia sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia lastensuojelusta, kohtaamisesta ja nuoren arvostamisesta omana itsenään, ei vain lastensuojelun asiakkaana.

Nuorten viestit olivat, että ammattilaisen pitää olla rehellinen, hän ei saa luvata liikoja ja saisi antaa myös itsestään inhimillisen kuvan. ”Miten kuvittelette, että nuori kertoo elämästään kaiken, jos te ette kerro mitään!” nuoret ihmettelivät.

SOS-Kehittäjänuorten jäsenet tulevat erilaisista taustoista, asuvat eri puolilla Suomea ja ovat erilaisissa elämäntilanteissa. Kaikkia yhdistää kokemus lastensuojelusta: joko asiakkaana tai esimerkiksi sijaissisaruksena. He ovat kiinnostuneita lastensuojelun ja sijaishuollon kehittämisestä sekä lasten ja nuorten osallisuuden lisäämisestä. He ideoivat aktiivisesti uusia osallistumisen tapoja ja esittelevät toimintaansa.

Koulutusmatka jatkuu seuraavaksi muun muassa Hämeenlinnaan ja Lappeenrantaan tämän kevään aikana.